Abdullah (1)

Abdullah (1)

Mikael er en vanlig syttenåring som bor med sin mor i Oslo, faren døde for fem år siden. Han var et lovende fotballtalent på Vålerengas A-lag inntil for et halvt år siden da han fikk beskjed om at han ikke kom til å få proffkontrakt. Mikael ble svært lei seg for dette og har siden endret seg. Han er elev ved Berg videregående skole og karakterene har dalt de siste månedene, han skulker også oftere.

Han tilbringer mye tid sammen med et par somaliske og afghanske venner som er muslimer. Mikael interesserer seg mer og mer for Islam og ønsker å vite alt om det. Han har pleid å bli ganske fanatisk med de tingene han interesserer seg for – etter en periode har dette pleid å gi seg. En periode i oppveksten var han entasuiastisk deltaker i en religiøs gruppe. Mikael konverterte til Islam for et par måneder siden og kaller seg nå Abdullah. Han forsøker å gro skjegg, kler seg og opptrer så andektig som mulig og lytter til bønner på Iphonen sin hele dagen. Han har også lært seg arabisk ganske godt noe som gir ham respekt blant sine nye «brødre». Flere av hans «brødre» har inngått islamske giftemål. Abdullah er populær blant «søstrene».

Heldigvis har Abdullah begynt å trene igjen. Han jogger og har nylig begynt å tilbringe mye tid på treningsstudio, han oppsøker også flere «shawarma» restauranter der seriøse muslimer oppholder seg. De går også i moskeer for å be sammen med andre. Etter bønnen henger de gjerne sammen utenfor inngangen til moskeen.

Det er ikke kjent utenfor moskeen at denne gruppen unge mennesker ofte forårsaker konflikter, åpenlyst kritiserer imamen og ikke ønsker å be bak ham.

Abdullahs mor har registrert at han har blitt stillere hjemme. Hun tror han strever med sorgen etter farens dødsfall og fortballkarrieren som ikke ble noe av, og gir ham «rom» til å søke trøst og omsorg hos sine nye venner.